Contact  +40 740 523 918 | +40 744 538 256 | asociatia@alex-damian.ro
Casuta Parintilor

  • Casuta Parintilor

    Ce este ”CASA PĂRINȚILOR” ?
    Noi ne dorim să fie locul în care copiii diagnosticați cu cancer și părinții acestora, să se simtă ”acasă”, departe de casă.

    Copiii bolnavi de cancer necesită îngrijiri și tratamente în Clinica de Oncologie din Cluj Napoca, iar aceste proceduri medicale sunt de foarte lungă durată. De multe ori, localitățile de domiciliu ale famiilor care vin la clinică sunt departe de Cluj Napoca, iar situația financiară modestă a acestora, îi determină pe părinți, ca odată cu internarea copiilor bolnavi în spital, să se ”cazeze” și ei pe un scaun lângă aceștia.

    Părinții copiilor bolnavi de cancer dorm noapte de noapte pe scaun, sau impreuna cu copilul bolbav, nu au unde găti mâncarea preferată a copiilor, nu au unde spăla si usca hainele, nu au baie pentru igiena personală și mai ales, țin toată durerea în ei pentru a putea oferi zilnic speranță și zâmbete micuților lor bolnavi.

    Se știe că familia și prietenii au puteri magice atunci când vine vorba de alinarea suferinței. Tocmai de aceea ”CASA PĂRINȚILOR” va fi un loc lângă Spitalul de Oncologie în care părinții/alți membrii ai familiei se vor putea caza pe perioada în care copilul bolnav este internat pentru procedurile medicale specifice diagnosticului de cancer și unde vor putea să se ”reîncarce” și să-și adune puterile pentru a fi alături de copiii lor.

    ”CASA PĂRINȚILOR” va fi un loc familial unde personalul și părinții, împreună, devin o mare familie ce poate mult mai ușor să lupte pentru binele copiilor bolnavi de cancer. Va fi o construcție cu 10 camere de locuit pentru 2-5 persoane, cu baie proprie și tot ce este necesar unei case: loc spațios de gătit ”ca acasă” și de luat masa, spălătorie, depozitare, locuri de joacă și de relaxare in interior și în curte, iar în plus vor exista servicii de suport non-clinic precum terapia prin artă și consilierea psihologică.
    Derularea proiectului ”CASA PĂRINȚILOR
    Putem spune că proiectul a început efectiv în luna mai 2019, când s-a aprobat un acord de parteneriat între Primăria Municipiului Cluj Napoca, Direcția de Asistență Socială și Medicală, Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ioan Chiricuță” și Asociația Umanitară ”Alexandru Damian”, prin care Primăria acordă drept de folosință gratuită pe o perioadă de 20 de ani a unui teren în suprafață de 680 mp, situat pe strada Republicii 41-43, pentru ridicarea construcției ”CASA PĂRINȚILOR”, urmând ca la finalizarea imobilului, acesta să intre în proprietatea și administrarea Direcției de Asistență Socială și Medicală.

    Asociația noastră trebuie să asigure finanțarea proiectului și execuția construcției, în termen de maxim 5 ani de la data semnarii acordului de mai sus.

    Din primele estimări, până la darea în folosință a construcției, valoarea proiectului se ridică la 1 – 1,3 milioane de euro, sumă pe care ne așteptăm să o obținem atât în numerar, cât mai ales sub forma produselor, materialelor si serviciilor pe care viitorii noștri parteneri le vor pune la dispoziția proiectului nostru prin donații și/sau sponsorizări.

    Până în acest moment, credem că proiecul ”CASA PĂRINȚILOR” a fost primit cu mult entuziasm  de către multe companii clujene, care si-au exprimat deschiderea si dorința de implicare sub o formă sau alta. Avem deja parteneri care și-au oferit serviciile și expertiza din domeniul lor pentru partea de proiectare și arhitectură, pentru realizarea site-ului de prezentare al proiectului (asociației), pentru realizarea evenimentului de promovare.

    Suntem la început de drum cu ”CASA PĂRINȚILOR”, însă suntem convinși că acest vis al nostru va deveni foarte curând o realitate. Credem că lumea din ziua de azi, viața noastră agitată și tumultoasă, are nevoie și de implicare socială, de proiecte de ”suflet” care să ne scoată din rutina zilnică. De aceea, vă așteptăm alături de noi în număr cât mai mare, ca și voluntari, foundraiseri sau doar ca prieteni care vor să fie lângă noi cu o vorbă bună sau un sfat.
     

    Mesaje



    Pentru a vedea mesajele trebuie sa va
    Autentificati
    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    powered by